top of page

Koruyucu Paketleme Yöntemleri İle İlgili Bilmeniz Gerekenler


Gün geçtikçe hızlanan e-ticaret dünyasında kargolanan ürünlerin korunabilmesi büyük bir önem arz ediyor. Koruyucu paketleme yöntemleri özellikle elektronik ve kırılgan eşyaların yolculuklarının güvenle sonlanması için oldukça gereklidir.

Koruyucu Paketleme Yöntemleri İle İlgili Bilmeniz Gerekenler

Koruyucu Paketleme Nedir?

Koruyucu paketleme ve ambalaj ürünleri; taşınan eşyayı atmosferik, manyetik, elektrostatik, titreşim veya şok hasarından korumak için tasarlanır. Koruyucu ambalaj ürünleri, ambalajı bir veya daha fazla hasar türünden korumayı amaçlar.


Neden Koruyucu Paketleme Yöntemlerini Tercih Etmelisiniz?

Birçok işletme sahibi, maliyeti artırabilecek ek bileşenleri ambalajlarına dahil etmekten çekinir. Bunu yapan işletme sahipleri özensiz bir maliyet hesabıyla aslında öngörülebilir birçok riski ve maliyeti üstlenmektedir.


Koruyucu paketleme yöntemlerini tercih etmediğinizde taşınan eşyanın başına gelebilecek birçok kazanın ve öngörülebilen eylemin riskini almış olursunuz. Alınan bu risk henüz görünürde olmasa da işletme sahiplerine ürün iadesi ve değişimi olarak geri yansımaktadır. Hasarlı ürünler, şirketinizle kötü bir deneyim edinmiş müşteriler ortaya çıkarır, yaşanan her kötü müşteri deneyimi ise şirketin itibarına ve potansiyel müşterilere zarar vermektedir.

Neden Koruyucu Paketleme Yöntemlerini Tercih Etmelisiniz?

İade ve değişim gibi durumları en aza indirmenin yollarından biri güvenilir koruyucu paketleme yönetimlerini kullanmaktır. Çok az veya hiç hasar görmemiş ürününüz olduğunda, bunu yapmanın size para ve zaman tasarrufu sağlayabileceğini hatırlamak önemlidir. Sorunsuz bir alışveriş deneyimi, memnun ve sadık müşteriler demektir.


Koruyucu paketleme yöntemleri müşterinizi güvende hissettirmesinin yanı sıra iyi bir açılış deneyimi sağlar. Günümüzde, birçok dev e-ticaret şirketi ürünlerinin nakliyat sonrasında müşteriye iyi bir görünüm sağlayabilmesi için kargo paketlerinin açılış deneyimine oldukça dikkat ediyor. Açılış deneyimi müşterilere, alışverişlerinin işletme sahibi tarafından önemsendiğini hissettiriyor.


Koruyucu Paketleme Yöntemlerinin Çeşitleri

Balonlu Naylon ve Balonlu Naylon Torba

Balonlu Naylon ve Balonlu Naylon Torba

Balonlu naylon, iki adet polietilen film tabakasının arasına balonlu bir ara kat oluşturularak sıklaştırılan bir ambalaj malzemesidir. İçi hava dolu baloncuklar ile dolu yan yana dizilmiş şekildedir. Nakliye sırasında ürünü balonlu naylon ile sararak en iyi şekilde korunmasını sağlar. Balonlu naylon ile sarılan ürünün her türlü hava şartlarına, darbe almasına, kırılmasına, çizilmesine ve zarar görmesine sebep olmaz.


Koruyucu Hava Yastığı

Koruyucu Hava Yastığı

Nakliyat yapılacak ürünlerin koli içerisine yerleştirilerek içindeki ürünlerin sabit kalması için boşlukların dolmasını sağlar. Böylece ürünün zarar görmesini engellemiş olur. Aynı zamanda koli içinde farklı ürünler arasına konularak ürünler arasında ayrıştırıcı görevi üstlenir. Güvenilir bir şekilde nakliyat işlemini gerçekleşmesini sağlar. Kullanımı oldukça kolay olan ve çokça tercih edinilen bir ambalaj malzemesidir.

Koli içi koruyucu.

Koruyucu hava yastığı ürünü kullanım amacına göre hava kanallı ambalaj ve koli içi koruyucu hava yastığı olarak iki kategoride listelenmektedir.


Köşe Koruyucu

Köşe koruyucu.

Köşe koruyucu, paketlenen ürünün köşelerinin nakliyat esnasında çevresine zarar vermemesi ve paketlenen ürünün sabitlenerek korunmasını sağlar. Köşe koruyucuları, plastik ve karton olmak üzere iki kategoride listelenmektedir.


Hava Kanallı Kargo Poşeti

Hava Kanallı Kargo Poşeti

Diğer adı airbed ya da airpack olan yeni nesil özel tasarımlı bir ambalaj malzemesidir. Pratik, kullanışlı ve hasar önleyicidir. Kalın ve darbeye karşı çok dayanıklıdır. Ekonomik ve hafiftir. Şişirilmemiş şekilde gönderilir ve yer kapladığı alan çok azdır. Böylelikle depolarda yer tasarrufu sağlar. Tamamı geri dönüştürülebilir malzemeden oluşmaktadır.

Küçük hava kanallı kargo poşeti.

Tasarımı ile dikkat çeken hava kanalları olan ve zahmetsiz bir şekilde kullanıma hazır edilen bir ambalaj malzemesidir. Bu ambalaj malzemesi bir el pompası ya da kompresör yardımı ile hava kanalları saniyeler içinde kolaylıkla şişirilebilir ve kullanıma hazır hale getirilir. Tasarımındaki dikkat çeken özelliği farklı ebatlarda bulunmasıdır. Farklı ebatlardaki ürünlere uygun farklı ebatlardaki hava kanallı kargo poşeti mevcuttur. Paketlenecek olan ürünün her tarafını kaplayıp, kapatılacak şekilde tasarlanmıştır.

5 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page