top of page

Karton Ambalajlar Hakkında Tüm Bilmeniz Gerekenler, Koli ve Karton Kutular



Koli ve karton kutular, ticaret tarihi boyunca en popüler ambalaj seçenekleri olmuştur ve günümüzde en popülerlerinden biri olmaya devam etmektedir. Çevre kirliliğinin gündeme gelmesinin ardından birçok işletme, tüketici taleplerini daha sürdürülebilir çözümlerle karşılamak için kâğıt ambalajı tercih etti. Koli ve kartonlar yalnızca uygun maliyetli ve çok yönlü olmakla kalmaz, aynı zamanda plastik ürünlere harika bir ambalaj alternatifi olarak da hizmet eder.


Son derece hafif ve esnek olmaları nedeniyle paketleme konusunda oldukça popüler olan kartonlar, neredeyse her tür ürün için kullanılabilir. Marketlerde birçok ürünü karton bir ambalajda veya karton paketlerde görmüşsünüzdür. İşte bu, koli ve kartonların ucuz ve sürdürülebilir olduğunun bir kanıtıdır.


Gelin birlikte koli ve kartonların dünyasını inceleyelim, bu ambalaj ürünlerinin faydalarına ve farklı endüstrilerin bunları nasıl kullandığına bakalım.


Koli ve Karton Kutulara Genel Bir Bakış

Koli ve Karton Kutuların Tarihi

Koli ve Karton Kutuların Tarihi

Koli veya karton kutu, popülerlik kazanan ilk ambalaj türlerinden biri olduğu için tarihte önemli bir zaman noktasına işaret ediyor.


1800'lü yıllardan beri kullanılmaktadır ve hammadde temini kolaylığı ve hızlı üretim nedeniyle sürekli popülerlik kazanmıştır. Koli ve kartonlardan önce daha çok ahşaptan yapılan paketleme yöntemleri kullanılmıştır ve bu yöntem oldukça maliyetlidir. Aynı zamanda çevreye verilen zararı arttıran bu yöntemin yerini, çevre dostu koli ve karton kurulara bırakmak hem sermayenin hem de çevrenin korunmasına katkıda bulunmuştur.


İlk günlerinde karton, ambalajı oluşturmak için ipler ve raptiyelerle birbirine yapıştırılırdı. Bant veya zımba kullanımı söz konusu değildi. Başlangıçta elle yapılan karton üretimi, o zamandan beri çok gelişti. Artık paketleme makineleri kolaylıkla bulunabiliyor ve makinelerin reel maliyetleri gün geçtikçe daha da azalıyor.


Paketleme Süreci

Paketleme Süreci

Genel olarak, koli ve karton kutular mukavvadan (Hurda kâğıttan yapılan hamurdan) yapılır ve ambalajı oluşturmak için yeniden işlenir. Koli ve kartonlar kesme, katlama ve laminasyon işlemlerinden geçer ve düz, inşaat ve paketlemeye hazır olarak teslim edilir.


Daha spesifik olarak, kartonu işleyen ambalaj ürünü üreticileri, kesilip çentiklenmek üzere büyük karton levhalara basılabilmesi için ürünlerin paket tasarımlarını hazırlamak amacıyla kalıplar hazırlar.


Bu aslında bir matbaaya verilecek olan karton rulolarının düz tabakalar halinde kesilmesi anlamına gelir. Bu aşamada matbaa tarafından ambalaj ürünlerinin üzerine ürünün tasarımı basılır. Baskı ve diğer baskı sonrası işlemlerden sonra, en uygun ambalajınızı oluşturmak için karton levhalar kesilir, katlanır ve yapıştırılır. Koli ve kartonların hazır hale getirilmesi adına kaliteli bant ve yapıştırıcı ürünlerinin kullanılmasını öneriyoruz. Böylece ürünlerinizin sevkiyat sürecinde zarar görmemesini sağlayabilirsiniz.


Ambalajlı ürünlere bağlı olarak, koli ve karton kutular, ürünün ambalaj içinde yeterli şekilde tutulmasını sağlamak için daha ileri yapısal mühendislik ve kalite kontrol süreçlerinden geçer. Paketleme konusunda yeterli analizleri yaparak sonrasında işletmenizin sevkiyatını ve operasyonunu daha verimli hale getirmek için adımlar atabilirsiniz.


Koli ve Karton Kutuları Katlamanın Faydaları

Koli ve Karton Kutuları Katlamanın Faydaları

Katlanır koli ve karton kutular birçok fayda sağlar, bu nedenle yıllardır sürekli olarak ambalajlama için kullanılırlar. Ürününüzün ambalajını sunuş şeklinize göre katlayabilir, operasyonunuz için en uygun hale getirebilirsiniz.


Örneğin; küçük süs eşyaları satıyorsunuz ve büyük kolilere ihtiyacınız yok, zarf şeklinde fakat daha dayanıklı olan katlanabilen kartonları kullanabilirsiniz. Böylelikle sevkiyat masraflarınızda azalmaya gider, müşteri deneyimini de geliştirmiş olursunuz. Ürünün boyutuna uygun gereksiz yer kaplamayan paketleme, gönderdiğiniz paketin açılış deneyimine olumlu yönde katkı sağlar.


Perakende Dostu

Perakende Dostu

Koli ve karton kutuları kullanmanın ana avantajlarından biri, bunların perakende rafları için harika olmasıdır. Özel koli ve karton kutularla birinci sınıf ambalajlar oluşturabilir, tüketicilerin dikkatini çekebilirsiniz. Koli ve karton kutuların dayanıklı yapısı, nakliye sırasında diğer ambalaj türlerine göre daha az zarar görmeleri nedeniyle ürünlerinizi perakende için uygun hale getirir.


Ayrıca, baskı, sonlandırma ve tasarım süreci yeteneklerindeki çok yönlülüğü sayesinde, karton kutular teşhirde harika görünür ve başarılı marka farklılaşmasının yanı sıra üst düzey bir his sağlar. Bu hisse örnek olarak Amazon’un e-ticaret alışverişlerinde kullandığı koli ve karton kutuları örnek verebiliriz. Her kutu Amazon’un imzasını taşıyor ve tüketicilerine markasının hissiyatını veriyor.


Çevre dostu

Çevre dostu

Kraft (Dayanıklı ambalaj kâğıdı) gibi koli ve karton kutu üretiminde kullanılan malzemeler, uygun fiyatlı ve iyi görünen çevre dostu ambalaj malzemesi arıyorsanız sizin için mükemmel bir seçenektir. Kraft üretim süreci, koli ve karton kutuların geri dönüştürülebilir doğası, bu ürünleri iyi bir sürdürülebilir ambalaj seçimi haline getiriyor.


Yüzde yüz geri dönüştürülebilir koli ve karton kutular gibi ambalaj ürünlerinin kullanımı sayesinde, doğrudan çevreye duyarlı müşterilerinizle aynı çizgide olursunuz. Bu konuyu medyada duyurarak markanızın itibarına katkı sağlayabilir ve daha çok çevreye duyarlı müşterinin ilgisini işletmenizin üzerine çekebilirsiniz.


Baskı ve Son İşlemde Çok Yönlülük

Baskı ve Son İşlemde Çok Yönlülük

Ürününüzü öne çıkarmak söz konusu olduğunda, koli ve karton kutular kaliteden ödün vermeden bu özelleştirmeleri yapmanıza olanak sağlar.


Diğer ambalaj türlerine göre nispeten daha az hacimlidir. Yüksek kaliteli baskı ve son tasarım söz konusu olduğunda birçok seçeneğiniz vardır. Özel ambalaj sağlayıcıları ve matbaalar, kolinizin ve karton kutunuzun öne çıkmasını ve üst düzey bir müşteri deneyimi sunmasını sağlamak için mükemmel tasarımı belirlemenize ve seçmenize yardımcı olabilir.


Maliyet Verimliliği

Maliyet Verimliliği

Kartondan yapılan ambalajların bu kadar popüler bir seçim olmasının diğer nedeni, yüksek kaliteli bir his sunarken sağladığı maliyet verimliliğidir. Özellikle sağladıkları tüm faydalar ile değerlendirildiğinde oldukça uygun fiyatlı bir paketleme seçeneğidir. Yüksek kaliteli, sürdürülebilir ambalaj çözümleri arıyorsanız, koli ve karton kutular diğer ambalaj ürünlerine göre nispeten daha düşük bir fiyata sahiptir.


Bu avantajlar nedeniyle, karton kutular farklı endüstrilerde paketleme için en çok kullanılan ambalaj ürünlerindendir.


Endüstriler Arası Koli ve Karton Kutu kullanımı

Muhtemelen aklınıza gelebilecek hemen hemen her sektörde koli ve karton kutu ambalaj ürünlerini bulacaksınız. Karton ambalaj kullanımının simgeleştiği bazı alanlar:

  • Kozmetik endüstrisi ürünlerinin ambalajları

  • Tahıl kutuları, yiyecek ve içecek ambalajları

  • İlaç ürünlerinin ambalajları

  • Ürünlerin perakende satış noktalarına sevkiyatının sağlanması


Sonuç

Sonuç

Koli ve karton kutular, çeşitli endüstrilerde sıklıkla kullanılan yaygın bir paketleme seçeneğidir. Sonsuz baskı ve sonlandırma yetenekleriyle, baştan sona güçlü bir marka anlatısı oluşturabilir, üst düzey bir müşteri deneyimi elde edilebilirsiniz.


Günün sonunda, ambalajınız markanız ve ürünleriniz için konuşur. Koli ve karton kutular, işletmenizin faaliyet gösterdiği sektör ne olursa olsun, bunu verimli bir şekilde yapmanın uygun maliyetli bir yoludur.


Ambalaj tercihinizde işletmenizin ihtiyaçları ve hedefleri en önemli kriterdir. Eğer işletmenizin ihtiyaçlarına ve hedeflerine en uygun ambalaj ürününü tercih etmezseniz, sevkiyat maliyetleriniz olması gerektiğinden daha yüksek olur ve müşterilerin sevkiyat sonrası açılış deneyimini de olumsuz etkilemiş olursunuz. Ambalaj ürünlerini seçmeden önce şirketinizin hedeflerini düşünmeli ve buna uygun seçimler yapmalısınız. Örneğin, şirketinizin karbon nötr olma ve çevre dostu olma gibi bir hedefi varsa ambalajınızı tamamı geri dönüştürülebilir ürünlerden seçmeniz sizin için daha iyi olacaktır.


Gelin beraber Packmore ürün yelpazesini inceleyelim ve işletmenize uygun koli ve karton kutu ürünlerini değerlendirelim.



Pockmore koli ve karton kutu ürünleri, boyutuna ve oluk sayılarına göre kategorize edilmiştir. Ürününüze uygun olan boyuttaki koli ve karton kutuları tercih ederek sevkiyat masraflarınızda tasarruf edebilirsiniz.


Birçok Packmore ürününde olduğu gibi Packmore koli ve karton kutu ürünleri yüzde yüz geri dönüştürülebilir materyallerden oluşmaktadır. Bu ürünleri kullanarak tüketicilerinize çevre dostu ambalaj ürünleri kullandığınızı gönül rahatlığıyla bildirebilir ve markanızın itibarını arttırabilirsiniz.


Koliler

Koliler

Packmore ürün yelpazesindeki koliler tek ve çift oluklu olmak üzere iki kategoriye ayrılmaktadır. İhtiyacınıza göre bu iki tip koliden ürününüze uygun olan boyuttaki ambalajı seçebilirsiniz. Tek oluklu olan koliler çift oluklara göre daha ince yapıdadır fakat fiyatları daha düşüktür. Bu nedenle eğer kırılgan bir ürün için kullanmayacaksanız tek oluklu koliler sizin ihtiyaçlarınıza daha uygun bir seçenektir. Çift oluklu koliler, kırılgan ürünler için daha uygun yapıdadır. Bu üründe de farklı boyut seçenekleri bulunmakta.


Packmore, daha büyük boyutlarda koli ihtiyaçları olanlar için müşterilerine taşınma kolisi adında bir ürün tipi sunuyor. Kraftan üretilen bu ürünler şu anlık, 32 desi ve 24 desi olarak iki ayrı boyutta listeleniyor. Taşınma kolileri çift oluklara sahip kalın kartonlardan oluşuyor.


Karton Kutular

Karton kutu, ürünlerin saklanmasında ya da paketlenmesinde kullanılan bir ambalaj malzemesidir. Mukavva kutu ya da kraft kutu olarak da bilinir. Packmore ürün yelpazesindeki karton kutular 3 kategoriye ayrılmaktadır.


Standart kutular genel olarak kullanılan en yaygın karton kutu tipidir, eğer işletmenizin özel bir ambalaj ihtiyacı varsa diğer Packmore ürünlerine de göz atabilirsiniz.


Kitap kutusu, adından da anlaşılabileceği gibi kitapların paketlenmesinde kullanılan bir ambalaj ürünüdür. Genel olarak kitaplar için uygun boyutlarda olup çift oluklu yapısı ile içerisindeki kitapların hasar almasını engeller.


Arşiv kutusu, belgelerin saklanması veya kargolanması gibi süreçlerde kullanılır. Belgelerinizi nemden, kırışıklardan korumak için uygun bir yapıdadır.

12 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page