top of page

Kaliteli Ambalaj Ürünlerinin Maliyeti Gerçekten Yüksek Mi?


Kaliteli ambalaj ürünlerinin daha pahalı olabileceğini düşünmüşsünüzdür. Bunu bir argümanı savunmak adına yazacağımı düşünüyor olabilirsiniz fakat paha veya yüksek fiyat sizin tanımınıza bağlıdır. Günümüzde fiziksel bir ürün satıyorsanız, bunu büyük ihtimalle internet üzerinden çevrimiçi bir şekilde yapıyorsunuz. Bunun birkaç anlamı var: Ambalaj ve nakliye malzemelerini sıklıkla kullanıyorsunuz, birçoğunu kullanıyorsunuz ve muhtemelen ürünlerin müşterilere hasarlı olarak ulaştığı durumlarla karşı karşıya kaldınız.


Eğer ürünleriniz, müşterilerinize sıklıkla hasarlı olarak ulaşıyor ise kaliteli paketleme ürünlerinden kaçınarak sandığınız kadar maliyetlerinizi düşürmüyorsunuz. Aksine operasyon maliyetlerini arttırıyor ve deneyiminden memnun kalmayan mutsuz müşteriler ortaya çıkartmış oluyorsunuz.


Örneğin, çelik oranının daha yüksek olduğu bir otomobil pahalıdır, çelik oranının az olduğu ve daha çok plastik parçalardan oluşan bir otomobil ise ucuzdur. Bir kaza durumunda diğerine göre daha fazla çeliğin bulunduğu ve diğer otomobile göre daha pahalı olan araç, sizi ve sevdiklerinizi diğer araçtan daha iyi koruyacaktır. Aslına baktığımızda küçük bir fiyat farkıyla görünmeyen maliyetleri ve zararları önlemiş oluyorsunuz.


Kalitenin Önemi

Ürünün Performansı

Ürünün Performansı

Bir ürünün daha ucuz olması için her zaman iyi bir neden vardır. Bu nedenlerden biri, doğru performans veya spesifikasyondan alıntı yapıyor olmanızdır.


Ambalaj ürünlerinden beklenen sevkiyatı yapılan nesnenin zarar görmemesidir. Düşük kalite ambalaj ürünlerinin kullanımının sonucu çoğunlukla sevkiyatı yapılmakta olan ürünün zarar görmesi ile sonuçlanır.


Kaliteli ambalaj ürünlerinde ise ürünün hasar görmesi gibi bir durumun olasılığı imkansıza yakındır. Ürün planlı bir paketleme stratejisiyle kaliteli ambalajlarla güvenli bir yolculuk sağlar. Sağlam ve kaliteli ambalajlar müşterilerin açılış deneyimleri de olumlu yönde etkilemektedir.


Hatalı Boyuttaki Ambalajlar

Hatalı Boyuttaki Ambalajlar

Ucuz ambalaj ürünlerinin bir diğer sorunu ise boyutlarındaki hatadır. Ucuz ambalaj ürünlerinde çoğu zaman ödediğinizi düşündüğünüz kadar uzunluk, hacim veya miktar elde edemezsiniz.


Çubuk kraker paketlerinin yıllar içinde nasıl küçüldüğünü ve cips paketlerin günümüzde sadece yarısının dolu olduğunu düşünün. Bu mükemmel bir lojistik anlam ifade eder; ne kadar az olursa, maliyeti o kadar az olur. Ama bu gerçekten gerçekte doğru mu? Gelin birlikte inceleyelim.


Ucuz ambalaj satıcıları genellikle maliyetlerini düşürmek adına bazı standartları karşılamaktan kaçınırlar. Doğru ölçüm, hatasız projelendirme ve üretim gibi faktörler maliyetlerini etkilediklerinden genellikle bu konulardan kaçınırlar. Ürününüzü yerleştirmeyi umduğunuz ebatlardaki ucuz ambalaj ürünlerini tercih ettiğinizde beklediğiniz ambalajla karşılaşmama olasılığınız oldukça yüksek. Ürününüzün tam olarak sığmadığı bir ambalaj ürününü kullanamazsınız, kullanmadığınız ucuz bir ambalaj ürünü gerçekliğe baktığınızda kaliteli bir ambalaj ürününden daha pahalıdır.


Uygulama veya Uygulamadaki Bazı Hatalar

Uygulama veya Uygulamadaki Bazı Hatalar

Düşük maliyetli malzeme satın almanın başlıca sorunu, neredeyse her zaman düşük kaliteli olmalarıdır. Hiçbir zaman beklediğiniz kalite düzeyine sahip değillerdir. Bazı işletmeler için bu bir sorun olmayabilir ancak düşük kalite, düşük performansla birlikte gelir ve bu, bir ürünün daha ucuz olmasının bir nedenidir.


Düşük kalite ambalaj ürünü üreticisi, kalitesiz veya ikame malzemeleri kullanarak, hammadde maliyetlerini oldukça hızlı bir şekilde azaltabilir ve bu nedenle piyasaya çok daha cazip bir fiyat sunabilir. Günümüzün maliyetleri düşürmeye yönelik giderek artan arzusuyla, daha düşük kaliteli bir ürün kullanmak, işletme maliyetlerini hızla düşürmenin iyi bir yolu olarak kolayca kabul edilmektedir. Bu buzdağının görünmeyen kısmında ise ucuz ambalajın maliyetinin aslında kendi fiyatının 3 katı olduğu yer alıyor.


Yanlış görmediniz, birçok uluslararası düzeydeki ambalaj uzmanı ucuz ambalajların gerçek maliyetlerinin fiyatların 3 katı olduğunu dile getiriyor.


Kuantum Kalitesi

Kuantum Kalitesi

Bazı durumlarda iyi kalite size daha ucuz bir ürün getirebilir ve paradan tasarruf etmenizi sağlayabilir. Yeni teknoloji ve yenilikler çoğu zaman "pahalı" olan her şeyle aynı kefeye konur. Ancak durumun böyle olması gerekmez. En düşük satın alma fiyatını almak için denizaşırı fabrikalardan tedarik etmekten bahsetmiyorum; yine de yukarıda bahsettiğimiz sorunları yaşayabilirsiniz.


Bir paketleme makinesi söz konusu olduğunda, yeni teknoloji aslında yıllık harcamalarınızı azaltır. Daha ince ama daha güçlü bir malzeme üretmek için palet filmlerinde yeniliği kullanarak maliyetinizi azaltmanıza yardımcı olur.


Yeni teknolojiler ve kaliteli ambalajlar kulağınıza pahalı gibi gelse de kendi maliyetlerini kısa vadede çıkartabilmektedirler. İyi bir paketleme ve iyi bir ambalaj sevkiyat masraflarını azaltır, karşılaşılabilecek sorunları ortadan kaldırır. Bu durumların en çok yaşananı ise taşınan ürünün hasar almasıdır. İyi ve kaliteli bir ambalaj; açılış deneyimini olumlu yönde etkiler, geriye şirketinizle olan deneyiminden memnun olan mutlu müşteriler bırakır.


Paketleme Kalitesi ve Paketleme Maliyeti: Sonuç


Paketleme Kalitesi ve Paketleme Maliyeti: Sonuç

Özetlemek gerekirse, kaliteli ambalajın ucuz ambalajlardan daha pahalı olmadığını kesin olarak söyleyebiliriz. Kaliteli paketleme malzemeleri ve ambalajlar, günümüzün standart endüstriyel ambalaj ürünlerine eşit ve daha düşük maliyetlidir. Son bir kez gözden geçirelim.


Performans özellikleri daha mı düşük? Eğer öyleyse, zarar görmeniz ve masraflarınızı artırmanız muhtemeldir.


Ölçümler, yani boyutlar aynı mı? Eğer değilse, farkında olmadan maliyetlerinizi arttırıyor olabilirsiniz.


Ambalaj sayıları ihtiyacınız için doğru mu? Eğer değilse, gerçekten ihtiyacınız olandan çok daha fazla malzeme kullanıyor ve maliyetlerinizi artırıyor olabilirsiniz.


Üstün kalite mi? Eğer öyleyse, bu her zaman en iyi yoldur çünkü performans spesifikasyonundan, ürün boyutlarından ve malzeme uygunluğundan ödün vermeden, dolayısıyla yıllık malzeme maliyetlerini düşürme isteğinizden ödün vermeden maliyetlerinizi düşüreceksiniz. Ayrıca müşterilerin şirketinizle olan deneyimi hakkında olumlu bir tecrübe edinmesini sağlayacaktır.


Ambalajınızdan tasarruf etmek ister misiniz? Kaliteli rotayı seçin ve en ucuz sağlayıcıyı bulmaktan daha uzun vadeli, sürdürülebilir avantajları arayın. Bugün iletişim adreslerimizden bize ulaşın ve ödün vermeden nerede tasarruf edebileceğinizi belirlemenize uzmanlarımızın görüşleri ile yardımcı olalım.


Packmore Ürün Yelpazesi

Packmore ürün yelpazesi, kullanım amacınıza ve isteklerinize göre kategorize edilmiştir. Paketleyeceğiniz ürünün boyut farklılıklarına, kullanım alanınıza göre değişiklik göstermektedir.


Karışışınızda tümü oldukça kaliteli materyallerden üretilen ve uzmanlar tarafından tasarlanan Packmore ürün yelpazesi:


E-ticaret ambalajları, internet üzerinden satış amacınıza özel bir şekilde tasarlanmıştır. Bu ambalajlar ile işletmenizin e-ticaret operasyonlarını güvenle yürütebilirsiniz.

Karton koli ve kutular.

Geleneksel ambalajlardan sayılan koli ve kutular, farklı boyutları ile taşıyacağı ürünler için özelleştirebileceğiniz şekilde Packmore sitesinde listelenmiştir.

Bant ve bantlama makineleri.

Taşınan ürünü yapıştırmak, sabitlemek, korumak ve paketlemek için kullanılan bant ve bantlama makineleri, kaliteli seçilmediği durumlarda paketin yolculuk anında açılması oldukça olasıdır.

Balonlu naylon ve koruyucu naylon.

Balonlu naylon ve koruyucu ambalajlar, hemen hemen her ürün için koruma sağlayan farklı çeşitlerde ambalajlar üretilmektedir. Bir ürünün kırılganlık seviyesine uygun şekilde tercih edilen bu tür ambalajlar, ürüne en iyi şekilde koruma sağlar.

Streç film.

Streç film ve streç film makineleri, plastik ve esneyen bir yapıya sahip paketleme, koruma amacıyla kullanılan bir ambalaj ürünleridir. Özellikle gıda sektöründe kullanılır. Sevkiyat halindeki gıda ürünlerinin yolculuk sırasında zarar görmemesi sevkiyat alanındaki en önemli konudur.

Etiket ve etiketleme makinesi.

Etiket ve etiketleme makineleri; ürünleri kategorize etme, ürün hakkında müşterilere bilgi verme, işlerin yürütülmesi için personellerinizin işlerinizi kolaylaştırma gibi birçok şey için kullanılabilir. Kalitesiz, ucuz bir etiket ve etiketleme makinesi kullanım amacınıza göre personellerinizin işini zorlaştırabilir veya müşterilerinizin sizle olan deneyimlerinden memnun olmamasını sağlar. Çünkü ucuz etiket ürünleri bir süre sonra ideal boyutunu ve halini kaybeder. Packmore etiket ve etiketleme makineleri, oldukça uzun süre boyunca ideal boyutunu ve halini korur. İşletme operasyonlarınızın düzgün bir şekilde ilerlemesine yardımcı olur.


Çember makineleri, ambalaj çemberi birleştirmede kullanılan makinelerdir. Birim maliyeti en düşük ambalaj malzemesi olan plastik çemberi koli gibi küçük ürünlerin çemberlemesinden paletlerin çemberlenmesine farklı amaçlı ve çalışma prensibi olan çember makinaları bulunmaktadır. Packmore ürün yelpazesinde aynı zamanda ambalaj çemberleri de bulunmaktadır. Ambalaj çevresi, paketlerin zarar görmesini engeller.


Tel klips makinesi, poşet ağzı klips ve poşet ağzı kapama makinası olarak yarı otomatik şekilde tel klipslerle poşet ağzı kapama yapan bir makinedir. Ucuz bir tel klips makinesi tercih edildiğinde makinenin yüksek hata oranı maliyetlerinizi arttırmış olacaktır.

Balonlu naylon torba.

Poşet ve balonlu naylon torba, kullanım alanına göre farklı ebatlarda üretilmektedir. Sevkiyat masraflarını en aza indirmek için kargolanacak ya da paketlenecek ürünün boyutuna ve kırılganlık seviyesine uygun boyutta olanlar tercih edilmelidir.


Packmore ürün yelpazesi; plastik avadanlıklar, plastik çekmeceli kutu, plastik organizer, menteşe kapaklı kasalar, katlanır plastik kasa ve plastik paletleri gibi depolama ekipmanlarını içerisinde barındırmaktadır. Bu depolama ekipmanları operasyonlarınızın daha sistemli bir şekilde ilerlemesini sağlayacaktır.

36 görüntüleme0 yorum

Comentários


bottom of page