top of page

Havalı Paketleme ile İlgili Tüm Bilmeniz Gerekenler


Havalı paketleme yöntemi özellikle zarar görmeye meyilli nesnelerin ambalajlanması sürecinde kullanılır. Havalı paketleme kullanıcısı işletmelerin bu yöntemi tercih etmeden önce bazı bilgiler edinmesi gerekir. Bu içeriğimizde havalı paketleme yöntemi ve ambalajları hakkında tüm bilmeniz gerekenleri sizler için derledik.


Ürünlerin korunması ve paketlerdeki boşlukların doldurulması söz konusu olduğunda, aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli ambalaj malzemeleri vardır. Büyük koliler içinde karmaşık poşetler bir zamanlar e-ticaret alanında en çok kullanılan paketleme biçimiydi, şimdilerde ise daha fazla işletme, çevre dostu ve kullanımı kolay alternatiflere yöneliyor.


Hafif, uygun maliyetli ve koruyucu ambalaj malzemesi, taşıma sırasında kırılgan nesneleri korumak için mükemmeldir. Ancak birçok işletme bu çok amaçlı üründen yararlanmakta başarısız oluyor.


Peki, işletmeniz hava paketleme kullanmaktan fayda sağlayabilir mi? Dünyanın en büyük e-ticaret şirketleri bu ambalaj ürünlerini kullanmaya başladı. Siz de şirketinizin durumuna göre size uygun olan paketleme yöntemlerinden birini seçebilirsiniz.


Havalı Paketleme Nedir?

Havalı Paketleme Nedir?

Havalı paketleme çeşitli boyutlara şişirilmiş, filme alınmış bir hava yastığıdır. Basit gibi görünseler de oldukça etkilidirler. Bu ambalaj malzemesi, daha az depolama alanı kaplıyor ve aynı zamanda tasarruf sağlayan yenilikçi bir koruyucu çözüm sunuyor.


Hava paketleme yöntemine geçiş yapan en önemli şirketlerden biri ise e-ticaret devi Amazon oldu. Kullanım kolaylığı ve düşük maliyeti sayesinde Amazon yönetimi, bu yöntemi oldukça başarılı buldu.


Ayrıca Amazon tarafından yapılan bu değişiklik, birden fazla tüketicinin ambalaj malzemesinin popülaritesinin artmasına yardımcı olmasına yol açtı. Artık tüketiciler aşırı karmaşık, hacimli ve zor açılan ambalajlarla hayal kırıklığına uğramak istemiyor. Müşteriler açılış deneyimlerinde; büyük karmaşık kutular içinden çıkan zarar görmüş ürünler yerine değişime uğramamış, paketin içinde sabit duran ve mükemmel durumda kalan ürünleri görmek istiyor.


Diğer ambalaj ürünleri kadar uzun süredir piyasada olmamasına rağmen havalı ambalajlar, tüm endüstrilerde hızla popüler bir seçim haline geldi. Bunu sadece işletmeler değil, müşteriler de tercih ediyor.


Tüm bunları göz önünde bulundurarak, diğer paketleme yöntemleri yerine havalı paketleme yöntemlerini seçmeniz için en önemli birkaç sebebi ve bunun işinize nasıl fayda sağlayabileceğini sizler için listeledik.


Neden Havalı Paketleme Yöntemlerini Kullanmalısınız?

Korunan Ürünler, Mutlu Müşteriler

Korunan Ürünler, Mutlu Müşteriler

Bir işletme olarak sürekli iyileştirme arayışında olmak doğaldır. Sonuç olarak, nakliye sırasında meydana gelen hasarlar gibi faktörler ilk gözden geçirilmesi gerekenlerden biridir. Havalı paketleme, en üst düzeyde koruma sağlayan mükemmel bir çözüm sunar.


Kağıt bazlı ambalajlardan farklı olarak ürün, kutusu içinde hareket edemez. Ürünler, sert dış ambalajın kenarlarından uzak tutulur ve rahat bir havalı "yastık" ile çevrilidir. Nakliye sırasındaki yaşananlar ve sevkiyat sırasında ürüne uygulanan kaba davranışlar, müşteri şikayetlerinin en büyük nedenlerinden biridir. Bu, elbette tüm dağıtım sürecine maliyet ve stres eklerken, işletmenize maddi olarak hasar verir. Peki tüm bunları ortadan kaldıracak bir ürüne sahip olmak mantıklı değil mi? Havalı paketleme tam da bunu yapabilir.


Havalı Paketleme Sevkiyat Masraflarını Azaltır

Havalı Paketleme Sevkiyat Masraflarını Azaltır

Muhtemelen sorduğunuz ilk sorulardan biri “Havalı paketleme yöntemi toplam maliyetlerden tasarruf sağlayacak mı?” idi. Şişirilebilir ambalajın çoğu havadan oluşmaktadır. Havalı paketlemede kullanılan ambalajlar hafiftir ve gönderinize neredeyse hiçbir ek ağırlık eklemez. Bu da sevkiyat masraflarınızı azaltmanıza katkı sağlar.


Paketlemede Kolaylık

Paketlemede Kolaylık

Çoğu zaman, hava ambalajı talep üzerine doldurulur. Bu nedenle deponuzda daha az yer kaplar. Ayrıca hava yastıklarının farklı boyutlarda mevcut olması ve mutlaka tam şişirilmesine gerek olmaması nedeniyle de depolanması yönünde diğer ambalaj ürünlerine göre daha avantajlıdır. Her ürünün korumasını kolayca özelleştirebileceksiniz. Bu, birden fazla koruma ambalajına olan ihtiyacı azaltır ve böylece iş yükünüzde de azalmaya gitmiş olursunuz.


Kullanım Kolaylığı

Kullanım Kolaylığı

Bir havalı paketleme ürünü olan hava yastığının arası deliklidir, böylece hızlı doldurma için kolayca yırtılırlar. Atıkları azaltmanın her işte önemli bir faktör ve havalı paketlemenin buna tartışmasız bir şekilde katkıda bulunuyor.


Müşteriler, daha az dağınıklık ve kolay atılabilirlik ile birlikte sorunsuz bir açılış deneyiminden memnun kalacaklardır. Geleneksel paketlemede kullanılan köpükler dağınıktır ve statik elektrik sayesinde her şeye kolayca yapışabilir dolayısıyla paket açılışı sırasında çevreyi temizlemek oldukça zorlaşır, ancak hava yastıklarının temizlenmesi son derece kolaydır.


Size Sağlayabileceği Faydalar ve Ürün Önerileri

Size Sağlayabileceği Faydalar ve Ürün Önerileri

Genel olarak, ambalaj ihtiyaçları söz konusu olduğunda, hava türü boşluk doldurma için ideal bir seçimdir. Uygun maliyetlidirler, uygulanması kolaydır ve ürün koruması için mükemmeldirler.


Ancak en önemlisi, bir işletme için hava paketleme, birçok maliyetten tasarruf edebilirsiniz. Lojistik ve nakliyeden taşıma ve depolama maliyetlerine kadar bu malzeme paradan tasarruf etmenize yardımcı olabilir.


Bu nedenle, kutu açma deneyimini geliştirmek veya mevcut ambalaj korumanıza bir alternatif bulmak isteyen bir işletmeyseniz, Packmore havalı paketleme ambalaj ürünlerine göz atmanızı öneriyoruz. Havalı paketleme için kullanabileceğiniz bazı Packmore ürünlerini içeriğimizin devamında sizler için derledik.


Koruyucu Hava Yastığı

Koruyucu Hava Yastığı

Hemen hemen her ürün için koruma sağlayan farklı çeşitlerde koruyucu ambalaj üretilmektedir. Bir ürünün kırılganlık seviyesine uygun şekilde tercih edilen ambalaj, ürüne en iyi şekilde koruma sağlar. Koruyucu hava yastığı ambalajı dayanıklıdır, esnektir, uzun ömürlüdür, ekonomiktir, pratiktir ve depolarda da az yer kaplamaktadır.


Hayatımızın her alanında tercih edilen ve hayatımızın her alanında tercih edilen ambalaj ürünleri günlük hayatımızı oldukça fazla kolaylaştırmaktadır. Her türlü hava şartlarına karşı vb. durumlarla karşılaşıldığında kaliteli ambalaj ürünleri tercihi yapılarak karşılaşılabilecek olumsuz durumların önüne geçilmiş olunur. Böylece sorunsuz bir şekilde işler gerçekleşmiş olur, müşteri deneyimini olumlu yönde etkiler. Kullanım alanına göre farklı çeşitlerde, farklı renklerde, farklı kullanım alanlarına göre ebatlarda ve farklı özelliklerde üretilmektedir.


Balonlu Naylon

Balonlu Naylon

İki adet polietilen film tabakasının arasına balonlu bir ara kat oluşturularak sıklaştırılan bir ambalaj malzemesidir. İçi hava dolu baloncuklar ile dolu yan yana dizilmiş şekildedir. Nakliye sırasında ürünü balonlu naylon ile sararak en iyi şekilde korunmasını sağlar. Balonlu naylon ile sarılan ürünün her türlü hava şartlarına, darbe almasına, kırılmasına, çizilmesine ve zarar görmesine sebep olmaz. Farklı ebatlarda ve çeşitlerde üretilmektedir.


Balonlu Naylon Torba

Balonlu Naylon Torba

Balonlu naylon torba, hemen hemen her sektörde kullanılan genellikle daha çok sevkiyat, kargo ve nakliye sırasında bir ürün bir yere taşınırken herhangi bir darbede ürünün zarar görmesini, çizilmesini engelleyen yumuşak, saydam, esnek ve katlanabilir baloncuklu naylon ya da koruma ambalajı olarak da bilinen bir ambalaj ürünüdür.


Hava Kanallı Kargo Poşeti

Hava Kanallı Kargo Poşeti

Hava kanallı kargo poşeti, yeni nesil özel tasarımlı bir ambalaj malzemesidir. Pratik, kullanışlı ve hasar önleyicidir. Kalın ve darbeye karşı çok dayanıklıdır. Oldukça ekonomiktir. Hafiftir dolayısıyla sevkiyat masraflarınızı azaltmanıza katkı sağlar. Şişirilmemiş şekilde gönderilir ve yer kapladığı alan çok azdır. Böylelikle depolarda yer tasarrufu sağlar. %100 geri dönüşümlüdür.


Tasarımı ile dikkat çeken hava kanalları olan ve zahmetsiz bir şekilde kullanıma hazır edilen bir ambalaj malzemesidir. Bu ambalaj malzemesi bir el pompası ya da kompresör yardımı ile hava kanalları saniyeler içinde kolaylıkla şişirilebilir ve kullanıma hazır hale getirilir. Tasarımındaki dikkat çeken özelliği farklı ebatlarda bulunmasıdır. Farklı ebatlardaki ürünlere uygun farklı ebatlardaki hava kanallı kargo poşeti mevcuttur. Paketlenecek olan ürünün her tarafını kaplayıp, kapatılacak şekilde tasarlanmıştır.

63 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page